За събитието

Уважаеми колеги, приятели, партньори, граждани и гости на гр. Стара Загора,

Имаме удоволствието да ви поканим на събитие от нов тип. То ще се проведе само веднъж, а именно на 6 септември 2020 г., под името Рандеву „Августа Траяна“. Организатор е „Асоциация на автомобилните историци в България“ със съдействието на Община Стара Загора. Ще е взаимствало най-доброто от „16-ти ретро парад Стара Загора“ проведен през 2019 г. и ще зададе насоките на комуникация и реализация на авангардно ретроавтомобилно събитие през 2021 г.

Тази година подкрепени от най-добрите си партньори от 2019 г., екипа, който организира „16-ти ретро парад Стара Загора“ ще се ангажират да ви осигури:


- Нов времеви прозорец за провеждането
- Модифицирана концепция за провеждане
- Модифицирана организационна схема
- Различен награден фонд
- Провокирана съвременна комуникация участници-гости
- Удължено /продължаващо/ представяне на участващите автомобили
- Въвеждане на политика за интегриране на поколенията
- Много изненади за участници и гости

С идеята за равнопоставеност между всички регионални, национални, спортни клубове и клубовете по марки, модели и интереси, разчитаме да направим събитието своеобразен празник за цялата гилдия в лицето на собственици, ентусиасти, институции, организации и медии.

Идея на събитието е интеграция на различни форми на културна комуникация в едно събитие от нов тип за България. Целта е да покаже, че връзката между различните изкуства, дейности и практики е реално съществуваща и потенциално приемлива от различните поколения. Основната част на събитието е събор на исторически превозни средства, без състезателен характер, а представяне и оценка на историческата стойност на инженерната мисъл и дизайн, като част от световното културно наследство. Това ще бъде подкрепено от флаш моб с танци и облекла от 30-те, 40-те и 50-те години на миналия век. Музикалната програма през цялото време на събитието ще е от рок група Страйк, на живо. За децата, като част от бъдещето на гилдията, ще бъдат организирани: рисунка на асвалт, рисунка на платно, състезание с детски колички. Като последните ще са под зоркия поглед на професионални аниматори. По повод историческата дата, ще бъде представена възстановка на част от събитията за обявяване на независимостта на България, от национално дружество „Традиция“. Не на последно място наградния фонд ще са авторски творби на пловдивския скулптор Иван Ламбров, като всяка една от тях е уникална и би заела достойно място в коя и да е колекция от приложно изкуство. Планираме това да бъде първото подобно събитие, което ще бъде SMART – т.е. изцяло ще бъде обезпечено с QR кодове, които ще водят към различни информационни страници на сайта ни свързани със събитието. Като последните ще останат активни неопределено време на сайта ни и ще формират информационна база данни с отдалечен достъп – единствена подобна в България.