Управителен съвет

Председател - д-р Николай Корудерлиев

nikiРоден през 1976 година в гр. Бургас. Завършва ПМГ „акад. Никола Обрешков” в родния си град. Продължава образованието си в „Технически университет  - София”, където придобива две специалности „Телевизия и радио” и „Компютърна графика и анимация”. Осем години е хоноруван лектор в същото учебно  заведение. Професоналната му кариера започва през 1999 г. и до ден днешен е ориентирана в областта на аудио-визуалните произведения и дигиталните медии. От ретро автомобили се интересува от втората половина на 80-те години на миналия век. По-задълбочено се занимава с материята от есента на 1998 г., когато навлиза и в ретро клубния живот на България. С фотография и операторско майсторство се занимава любителски от 2000-та година. През 2000 г. реализира авторския си филм по повод 10 г. от основаването на „Български автомобилен клуб Ретро“ – „...традиция и бъдеще!“. От 2002 г. е WEB Master и собственик на ClassicCars.BG (classiccars.zonebg.com). През 2007-ма година е сред основателите на „Бургаски авто-мото клуб РЕТРО”. От същата година е продуцент и режисьор на филмовата продукция отразяваща мероприятия на клуба. Автор е на статии в списание Auto motor und sport. През 2011-та година по негова идея започват да се реализират мероприятията “Tour de Europe” и посещенията на годишната сбирка на „Асоциация на автомобилните историци” в Белград, Сърбия. През 2018-та година по негова идея започват да се реализират мероприятията “Point of view”. Автор е на книгите „10 години Бургаски авто-мото клуб РЕТРО“ и „25 години Старозагорски автомобилен клуб Ретро 1994 - 2019“. Собственик и администратор е на три Facebook страници, YouTube  канал и Instagram профил за класически автомобили.

През 2021 г. защитава дисертационен труд на тема: „Библиографски ресурси в мениджмънта на исторически превозни средства в България 1966-2019 г.“ и му се присъжда образователната и научна степен „доктор“.

 

Заместник-Председател Ганчо Баев

ganchoРоден през 1971 год. в гр. Стара Загора. Завършва Основно училище ”Николай Лилиев„ и Средно общообрователно училище „Георги Райчев” в родния си град. Висшето си образование завършва във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър” в гр. Варна, където придобива образователно-квалификационна степен магистър по специалност „Право” с професионална квалификация „Юрист”. Професионалната му кариера започва през 1991 год. в право охранителните органи. От 2001 г. е адвокат към АК – гр. Стара Загора.

От ретро автомобили и автомобилни състезания се интересува от началото на 90-те години на миналия век. През 2014 г. е един от тримата учредители на АСК – Автомобилен спортен клуб в гр. Стара Загора. През последните шест години заема различни позиции в организацията на клуба, който организира автомобилно състезание „Писта Стара Загора„ – кръг от Републиканския шампионат по автомобилизъм. От 2016 г. до 2018 г. е председател на Националния спортен трибунал към Българската федерация по автомобилен спорт.

В ретро клубния живот активно участва от 2013 г. През последните 7 години е председател или член на журито на провежданите паради в Кубрат, Видин, Русе и Сливен. Има няколко участия в инициативите “Tour de Europe” и “Point of view”. През 2019 г. е председател на организационния комитет на 16-ти ретро парад в гр. Стара Загора и 25 години от създаването на Старозагорски автомобилен клуб Ретро. Един от издателите и идеолозите на книгата „25 години Старозагорски автомобилен клуб Ретро 1994-2019 г.”

 

Секретар Галина Николова

galqРодена през 1981 г. в гр. Стара Загора. Завършва през 1999 г. средното си образование в родния си град в СОУ „Иван Вазов“, паралелка с разширено изучаване на философия и история. По време на гимназиалното си образувание взима дейдо участие в редица младежки инициативи, сред които Млада Стара Загора. През 1997 год. е избрана за секретар на Младата общинска управа, а през следващата  година е избирана за млад общински съветник.

През 2012 г. завършва своето висше образование във „Варненски свободен университет“, специалност „Право“. Правоспособен юрист от 2013 г. Член на екипа на адвокат Ганчо Баев от 2011 г.

Участва в организирането на 16-ти Ретро парад Стара Загора, 2019 г.