За нас

Обикновенни ентусиасти, с поглед върху европейската култура и практика в тази област. С надеждата и визията за развитието им и в България. През 2000 г. бяхме основна част от екипа реализирал филма по повод 10 години Български автомобилен клуб Ретро „...традиция и бъдеще!“ единствин по рода си в България. Част от нас през 2002 г. стартираха платформата ClassiCars.bg (classiccars.zonebg.com) и все още я поддържат и развиват. Днес WEB платформата има качени над 14 000 снимки и съдържа над 300 подстраници.

Най-голямата ни гордост е Tour de Europe™. Това е инициатива възникнала случайно от една  споделена идея и приятелски разговори през 2011 г. Благодарение на това посетихме повече от 50 автомобилни музея в Европа и над 10 изложения и пазари. В 7-те му издания участие взеха 30 колеги от клубовете в Бургас, Стара Загора, Пловдив, Варна, София, Белград и Благоевград.

Да не пропуснем годишната сбирка на „Сдружение на автомобилните историци в Сърбия“. Иницирахме първото ни посещение там през 2011 г. При 7-те ни посещения в Белград участие взеха 43 екипажа от клубовете в Бургас, Благоевград, София, Стара Загора, Пловдив, Варна и Хасково.

През 2018 г. се „роди“ Point of view™. Това е по-лека версията на Tout de Europe. Същността й е за по-къси разстояния (като автомобилни преходи), по-малко хора и за бутикови събития. Не цели да замести предшественика си, а само да разшири обхвата на задграничните посещения, както и да оптимизира човешкия фактор.

През 2019 г. организирахме изцяло 16-ти ретро парад Стара Загора и съпътстващата програма по повод 25 години от създаването на Старозагорски автомобилен клуб Ретро, оставащи в историята с:

  • Нова локация
  • Нова концепция за провеждане
  • Нова организационна схема
  • Международно жури
  • Различен награден фонд
  • Ново място на официалната вечеря
  • Нова музикално-развлекателна програма
  • Много изненади за участници и гости

На парада през 2019 г. броя на регистрираните транспортни единици достига 172.

През всичките тези години работихме в тясно сътрудничество с много от регионалните и национални клубове, което ни даде възможност да реализираме: 8 национални календара, две книги за клубна история и близо 30 аудио-визуални произведения документиращи събития на територията на България и в чужбина.

Редно е да споменем и Facebook страниците, Instagram профила и YouTube канала, които създадохме, поддържаме и развиваме.